St. Martin – BVI – corona

Etter å ha kommet til St Martin 25.2 reiste de andre hjem, og nytt besøk booket inn på Spirella. Målet var å besøke noen av øyene i BVI før Yngve m/ gjester – og deretter Øivind – igjen kom tilbake for å bruke båten ca en mnd. før hjemreisen skulle starte. Planer endres av ulike årsaker, og hva som ble resultatet leser du nederst i innlegget.

Ups. Spirella er pr dd coronafast. Utfordringer gir ofte muligheter

Typisk med reiseblogger er vel at det blir færre innlegg etter hvert som tiden går, i alle fall for amatører som oss – som er på en «utvidet ferie» hvor båten bytter hele og/eller deler av mannskap og skipper relativt ofte. For som antydet før – hvem som helst kan gjennomføre en slik reise – dette er ingen ekstremtur – langt i fra. Jeg har her uten alt for mye dill og bruk av tid forsøkt å gjengi mine subjektive inntrykk av hva som er opplevd den siste perioden. Dersom man ønsker å lese en 100% faktadokumentar om området, så hopp over denne bloggen. Men om noen blir inspirerte til å ta en lavterskel tur ut fra det vi har opplevd, feks som et prosjekt mellom flere, så er det nettopp målet.

Jeg har tegnet inn noen av stedene som er besøkt i Karibien i kartet under, og hovedstrekkene – helt fra Norge. Flere steder er besøkt gjentatte ganger, og ruten sørover fra Martinique er seilt fire-fem ganger ila de siste månedene. De røde merkene med svarte streker er steder som er presentert før, seilt i desember og etter jul/nyttår. De mørke grønne merkene er de stedene som ble seilt til deretter, med et seilivrig mannskap. Så ble båten hengene over en måned rundt og sørover fra Martinique i påvente gjester, befaring og senere rep. av roret. Deretter gikk turen nordover, relativt raskt, uten mange stopp som vises med de lyse grønne merkene. Den siste ruten, som jeg tok fram til 10.3, er vist med gule merker. Det vil si at vi ikke har opplevd områdene nordover like mye som de sørover, så det håper vi at vi skal klare senere.

De båtene man før så ofte, er nå spredt rundt omkring i hele regionen. Vi ser færre kjente båter. Å farte rundt i dette farvannet er spennende, men som alt annet blir det fort en vane. I de fleste skildringene jeg har lest gjennom mange år kommer det fram at mange lengter bittelitt hjem ut på vinteren, man kan faktisk få nok av paradis også. Vi er derfor heldig som har delt bruken av båten. Å ha noen uker her er perfekt. Å ha det flere ganger over en periode er absolutt en metode å anbefale.

Øyene nordover skiller seg fra øyene sør for Martinique. Vi har ikke utforsket mange nok områder lenge nok til å fortelle særlig mye om forskjellene, men har et generelt inntrykk. Det er fattigere lengre sør, men på mange måter mer sjarmerende. De stormer ut for å hjelpe til med bøye, de selger rundt båten – ja det er litt slitsomt – men også artig. På Martinique og nordover må man klare seg selv, det er «mer organisert» og mer likt – om det kan sies – med det vi er vant til. Det handler om å tilpasse seg, da blir alt bra.

Vi har ikke opplevd noen uheldige situasjoner, men det har i det siste blitt rapportert økt antall hendelser sørover, men ran. Det er kjent at det visstnok er større risiko for kriminalitet i sør, men det er her som alltid i verden – man må ta nødvendige hensyn og forehåndsregler.

Der er dyrt i Karibien, og vår opplevelse er at Martinique er det stedet hvor vi fikk mest ut av pengene. I sør er det dyrt for lite. I nord er det bare dyrt, så det handler om å planlegge. Dagens kurs gjør det ekstra ille for oss nordmenn. Alt med båt koster i utgangspunktet mer enn hjemme, så sørg for å ha det dere trenger før man drar fra Norge.

St Martin, som mange mener skal skriver annerledes, er en typisk Cruise destinasjon med mange amerikanere. Det er et fint knutepunkt, men vil man opplever mer enn mye folk og charterturister, så dra herfra. Anegada på BVI er en perle, i motsetning til Tortola som skuffet med mindre imøtekommende folk og lite å vise fram – med unntak av Cane Bay. Anguilla opplevde vi også som et fint sted, som anbefales. Virgin Gorda med The Bath var annerledes, men immigrasjon på BVI var en langdryg prosess. De virket ikke som de satt pris på å få turister, og det som det medfører av inntekter. Orkanen Irma i 2017 har satt disse områdene lang tilbake, den sterkeste orkanen som noen gang er målt i dette området. Båter ligger henslengt og ødelagt overalt på Tortola, og på St Martin, særlig på fransk side. Det gjør sikkert noe med befolkningen, for det virker ikke som de har fått mye internasjonal støtte til gjenoppbygging, uten at vi kan bekrefte det. Bilder fra ulike steder:

Så hva blir neste trekk på dette prosjektet? Vel, det blir i alle fall ikke som skissert plan. Og det trodde vi heller ikke ved start. Men at det skulle bli så stort avvik var vi ikke forberedt på. Når jeg reiste hjem fra fra Tortola BVI 10.3 var det allerede varsler ift corona, lite visste vi ved ankomst Oslo at utviklingen hadde kommet så langt, og at det straks skulle blir verre. Yngve dro bort rett etterpå, og han fant raskt ut at gjestene, som hadde billetter dagen etter via USA, ikke kunne komme. Etter ett døgn dro han derfor hjem, og ca en uke senere ble innreisen til Tortola stengt. Båten ligger på en fin bøye med oppsyn i en bukt med mange andre båter. Vi har derfor besluttet en ny sesong i Karibien, og har bestilt opplag på Grenada. Så da gjenstår «kun» å få Spirella transportert sørover de ca 500nm (nautiske mil) til Spice Island Marina, hvor båten blir sikret mot orkaner, før vi starter neste sesong i desember. Så ikke galt for noe, ny sesong i Karibien er under forberedelser. Vi anser oss som heldige, mange av våre medseilere denne sesongen ligger rundt omkring og venter på hva de kan gjøre, og flere har endret sine hjemreiser. Vi er tross alt trygt hjemme, og båten er pt bra og sikkert fortøyd. Mer info kommer når vårt neste trekk i prosjektet er avklart. Vi ser uansett fram til en morsom fortsettelse, under forutsetning at coronaproblemet løser seg innen de neste ukjente antall måneder. Atle/

998 kommentarer til «St. Martin – BVI – corona»

 1. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites for about a year and am concerned about switching to another
  platform. I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 2. Greetings from California! I’m bored to death at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break.
  I enjoy the information you provide here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m amazed at how quick your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, good blog!

 3. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?

  I’m not very web savvy so I’m not 100% positive.
  Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Thanks

 4. Hey, I think your website might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet
  Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, terrific blog!

 5. Thanks for any other informative website. Where else may I am getting that type of information written in such a perfect approach?
  I’ve a venture that I am just now working on, and I have been at the look out for such info.

 6. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an e-mail.
  I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

 7. I like the helpful information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly.
  I’m quite certain I’ll learn plenty of new stuff right here!
  Good luck for the next!

 8. ТЛК Азия-Трейдинг предоставляет полный комплекс услуг по таможенной очистке товаров экспортно-импортного направления. Мы контролируем каждый шаг для того, чтобы Ваши товары оформлялись без задержек. Доскональное знание условий оформления и профессионализм сотрудников позволяет добиться значительного снижения издержек и максимальной скорости оформления товаров.
  info(at)msc.com.ru

 9. Несмотря на то, что контора букмекерская 1xbet зеркало имеет официальную лицензию и оформлена на Кюрасао, Нидерландских Антильских островах, в РФ ее интернет-сайт систематически подвергается блокировке. Но абонентов фирмы это сегодня не должно беспокоить, поскольку руководство фирмы выполнило надлежащие шаги в верном направлении, обеспечив собственным посетителям реальность прохода на ресурс в любой момент, даже при обстоятельстве блокирования официального сайта 1xbet. Основания блокирования вебсайта В Российской федерации утвержден закон, который ограничивает или запрещает функционирование букмекерских компаний, которые не выполняют следующие требования: Реальная процедура регистрации на территории РФ, получение разрешения и оплата налогообложения в бюджет. Вход в состав СРО. Поскольку букмекерская контора уже имеет в распоряжении транснациональную лицензию, ее представители посчитали условия страны завышенными, за что подверглась блокировке. В последнее время активности 1xbet на территории России по решению судебного органа оказалось блокировано более 500 доменов. Только это не препятствует компании продолжать работать, а ее клиентам использовать все разделы вебсайта, делать ставки и выигрывать деньги. Как войти на блокированный ресурс Для того, чтобы обойти блокирование, работники фирмы предоставляют своим пользователям доступ к зеркалам 1xbet. Войти на работающую версию вебсайта можно с помощью гиперссылки 1xbet зеркало. Это простой и комфортный метод использования БК. Во время использования зеркала сохраняются все индивидуальные сведения, в том числе счета и учетка, к тому же зеркало точно повторяет главный web-сайт. Он столь же высококачественно защищен и полностью безопасен для выполнения игровых ставок, внесения и получения денежных средств. Рабочее зеркало заблокированного основного ресурса – самый удобный метод продолжения проведения игровых ставок без малейшего риска и затруднений.

 10. Мы берем на себя все обязанности по эффективному решению таможенных процедур в соответствии c законодательством РФ. Обязательным условием нашей работы является точный анализ ситуации до начала оформления товаров и информирование клиентов подробными инструкциями о необходимых для оформления документах, о возможных нюансах, требующих проверки. Мы контролируем каждый шаг для того, чтобы Ваши грузы оформлялись без задержек. Доскональное знание условий оформления и профессионализм сотрудников позволяет добиться значительного снижения издержек и максимальной скорости оформления товаров.
  info(at)msc.com.ru

 11. Сервис помощи студентам 24 АВТОР (24 AUTHOR) – официальный сайт.
  Диплом на заказ
  Работаем с 2012 года. Гарантии, бесплатные доработки, антиплагиат. Заказать диплом (дипломную работу), курсовую, магистерскую или любую другую студенческую работу можно здесь.

 12. Hello ,
  I’m Eduard.
  If you’ve ever been too tired and couldn’t finish a academic paper, then you’ve come to the right place. I assist students in all areas of the writing steps . I can also write the paper from start to finish.
  My career as an academic writer started during my school years . After learning that I was very able in the field of academic writing, I decided to take it up as a job .

  Talented Academic Writer- Eduard Jaramillo- Tips to make remote work effective. Company