Bequia

er den nordligste og største av øyene i Grenadinene og har ca 5 000 innbyggere. De har tradisjoner med hvalfangst og har nå en kvote på tre hval pr år for å ta vare på litt av kulturen. Admirality Bay ved Port Elizabet har god plass til båter med bøyer inni sentrum og plass til mange fler ved strendene lenger ut. Espen, Stian, Anne og Øivind gikk i land her for en karibisk hotellferie. Stian og Øivind etter seks og syv uker sammenhengende på Spirella.

Bequia har flotte strender like utenfor sentrum og de har lagd gangveier langs vannet helt ut til Lower Beach, hvor vi bor, et par km fra sentrum. Nærmest sentrum er det tett i tett i tett med spisesteder.

Det er mange butikker i byen, men som andre steder her på øyene er det dårlig vareutvalg etter våre «forventninger». Vi blir f. eks. glade når vi finner youghert. Vann på halvlitersflasker? «Kommer i morgen etter lunsj». På jakt etter nytt belte ble jeg veiledet til fire mulige butikker. Men endte opp med å kjøpe tau i båtbutikken, som har godt utvalg. Men øl – d har de nesten overalt; og aller helst i egne skap med minus 6,2 grader?

Noen ord om community dogs: På alle gater og restauranter går det løse hunder rundt, logrer og tigger mat. Veldig unorsk og til å begynne med syntes vi det var ugreit. Men hundene er pene i pelsen og snille, det høres knapt bjeffing. Ved flere anledninger har hundene fulgt oss de to kilometrene til/fra byen og til/fra hotellet. Koselig synes vi nå.

Chilled sted dette, ikke så mye «Hi man» og «smoking time», men avslappet og god stemning hvor smilene kommer tett, latteren sitter løst og alt fra politi til gående har en «mornings». Det er heller ikke noen påtrengende salgsvirksomhet.

Dette er hummerland! Vi så flere da vi dykket og de spises på mange måter: hummersalat, hummeromelett, hummerpizza,
hummersandwich… Det koseligste hummermåltidet spiste vi på stranda hos hun som har den kaldeste ølen? Hun griller kun når noen forhåndsbestiller og kjøper inn til hver enkelt bestilling. Godt og hyggelig, men jeg så faktisk ingen andre spise der.

Torvet er pyntet til jul!! En lyssetting av de voldsomme og med happenings de siste ni dagene før jul. En kveld var det karaoke, hvor et par seilende nordmenn så sitt snitt til å teste ut en internasjonal karriere.

Vi takker for opplevelsesrike dager med Spirella.

Spirella/Øivind

598 kommentarer til «Bequia»

  1. Immersing himself in this underwater world has calmed his mind, he says. Over the years other animals have reached out to make contact, including otters, whales, cuttlefish and even sharks. «They have chosen to come to me and make that contact, showing a moment of trust and vulnerability,» he says. «Every time it’s breathtaking and healing.»
    https://www.shine900.com

  2. Great insight although I am still new to all of this. My husband and I are in the midst of selling everything we own and heading south with our camper to play music. I want to create something that I can have a link on our FB page for family, friends, and fans to follow us. I am not a stranger to computers….but I was clueless when “coding” was mentioned here. What can I use that I can easily download photos, add links to different venues, etc, connect with FB (?), and customize to a point? At this point I would rather stay in the free range. I do not mind having to pay for a domain name. I just dont have time to do all the comparison. Any easy answer will be much appreciated.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.